Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Πήλινοι Χιονάνθρωποι!

Παιρνούν και παιρνούν οι ημέρες και ακόμα δεν σας έχω δείξει πως να φτιάξετε στολίδια με πολυμερικό πηλό (fimo)! Σήμερα, λοιπόν, θα σας δείξω πως να φτιάξετε, βήμα προς βήμα, χιονάνθρωπους, με τον αγαπημένο μας και οικονομικό πολυμερικό πηλό, για να τους κρεμάσετε σαν στολίδια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας ή να τους κρατήσετε απλά σαν διακοσμητικά!



Ας ξεκινήσουμε και σήμερα παρουσιάζοντας τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Υλικά:

  • 1 συσκευασία fimo χρώματος άσπρου
  • 1 συσκευασία fimo χρώματος κόκκινου
  • 1 συσκευασία fimo χρώματος πορτοκαλί
  • 1 χάρακα
  • 1 μαχαίρι / 1 χαρτοκόπτη / 1 οδοντογλυφίδα
  • 1 καρφίτσα ή 1 μικρό κομμάτι λεπτό σύρμα (προτιμότερο)
  • 1 πένσα

1 Βήμα: Κόβουμε ένα κομμάτι από τον άσπρο πηλό και του δίνουμε το σχήμα μίας μπάλας, φροντίζοντας να έχει τις ίδιες διαστάσεις με αυτές της εικόνας:





2 Βήμα: Πλάθουμε την άσπρη μπάλα ώστε να πάρει ένα κυλινδρικό σχήμα, φροντίζοντας πάλι να έχει τις διαστάσεις της εικόνας:







3 Βήμα: Παίρνουμε τον άσπρο κύλινδρο και τον κόβουμε στα 7 άνισα κομμάτια της εικόνας, ώστε να αρχίσουμε να δημιουργούμε σιγά σιγά τα διάφορα μέρη των χιονάνθρωπων:

4 Βήμα: Παίρνουμε τα πρώτα 6 κομμάτια που κόψαμε και τα πλάθουμε ώστε το κάθε ένα από αυτά, να πάρει τη μορφή μίας μπάλας:




5 Βήμα: Παίρνουμε τις 2 πρώτες μπάλες που πλάσαμε (δηλαδή τις 2 μεγαλύτερες)! Τη 1 μπάλα (τη μεγαλύτερη) την πατάμε με το χέρι μας ώστε να πάρει το πλακέ σχήμα του σώματος του χιονάνθρωπου και την 2, την πατάμε πάλι λίγο με το χέρι μας, και την τοποθετούμε πάνω στο σώμα στο χιονάνθρωπου ώστε να αποτελεί το κεφάλι του! Το ίδιο κάνουμε και για τα άλλα 2 ζεύγη μπαλών που μας έχουν μείνει και το αποτέλεσμά μας, πρέπει να είναι το ακόλουθο:


6 Βήμα: Κόβουμε 3 διαφορετικά κομμάτια από τον κόκκινο πηλό (το ένα λίγο μικρότερο από το άλλο) και δίνουμε στο καθ' ένα τη μορφή μίας μπάλα. Στη συνέχεια, πατάμε με το χέρι μας τις 3 μπάλες ώστε να γίνουν επίπεδες και τις κόβουμε, την κάθε μία από αυτές, σε 2 ίσα κομμάτια:


7 Βήμα: Το ένα μισό από κάθε μπάλα το κρατάμε όπως έχει, και το άλλο μισό το πλάθουμε ώστε να πάρει το σχήμα ενός μικρού κυλίνδρου! 
Πιο αναλυτικά, για να του δώσουμε αυτό το σχήμα ακολουθούμε τα βήματα 1,2 και 3 της εικόνας:



8 Βήμα: Παίρνουμε το ένα μισό από το προηγούμενο βήμα που δεν έχουμε πειράξει και τον αντίστοιχο κύλινδρό του, και τα προσθέτουμε με την αντίστοιχη σειρά στο κεφάλι του μεγαλύτερου χιονάνθρωπου που φτιάξαμε στο 5 Βήμα. Το ίδιο κάνουμε και για τα άλλα 4 κομμάτια του κόκκινου πηλού που έχουμε:


9 Βήμα: Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από τον άσπρο πηλό και ένα ίδιο μικρό κομμάτι από τον κόκκινο πηλό, για να φτιάξουμε τα κασκόλ των χιονάνθρωπων. Παίρνουμε, λοιπόν, τα 2 κομμάτια που κόψαμε και τα πλάθουμε μέχρι να πάρουν το σχήμα ενός πολύ λεπτού κυλίνδρου!
Αφού το κάνουμε αυτό, σηκώνουμε προσεκτικά τον άσπρο κύλινδρο και αρχίζουμε να τυλίγουμε συμμετρικά γύρω γύρω του τον κόκκινο κύλινδρο! Σκεφτείτε το σαν να κάνετε μία μικρή πλεξούδα:

10 Βήμα: Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από το κασκόλ που φτιάξαμε και το προσθέτουμε στο λαιμό του μεγαλύτερου χιονάνθρωπου! Παράλληλα, κόβουμε άλλα 2 κομμάτια από το κασκόλ και μία μικρή μπάλα από τον κόκκινο πηλό (την οποία θα προσθέσουμε και τελευταία) και τα προσθέτουμε στο χιονάνθρωπο, όπως φαίνεται στη εικόνα:












11 Βήμα: Εφαρμόζουμε το 10 Βήμα και στους άλλους 2 χιονάνθρωπους που έχουμε και συνεχίζουμε στο επόμενο βήμα...

12 Βήμα: Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από τον πορτοκαλί πηλό και του δίνουμε το σχήμα ενός μικρού κυλίνδρου. Έπειτα, το πατάμε με το χέρι μας, ώστε να πάρει επίπεδη μορφή και κόβουμε 3 μικρά τριγωνάκια από αυτό, για να γίνουν οι μύτες των χιονάνθρωπών μας. Παίρνουμε προσεκτικά τα 3 τριγωνάκια με το μαχαίρι /  χαρτοκόπτη /  οδοντογλυφίδα και τα προσθέτουμε στα πρόσωπα των χιονάνθρωπων:









13 Βήμα: Παίρνουμε το μαχαίρι /  χαρτοκόπτη /  οδοντογλυφίδα και χαράσσουμε προσεκτικά στα πρόσωπα των χιονάνθρωπων τα χαμόγελά τους και τα μάτια τους. 
Μικρό Tip: Μπορείτε άμα θέλετε να κολλήσετε τους χιονάνθρωπους μεταξύ τους, ώστε να είναι ένα ενιαίο στολίδι / διακοσμητικό ή να τους αφήσετε χώρια και να γίνουν 3 διαφορετικά στολίδια / διακοσμητικά:

14 Βήμα: Κόβουμε 6 το πολύ μικρές μπάλες από τον άσπρο πηλό (το πόσες εξαρτάται από το αν έχουμε διαλέξει να είναι ξεχωριστοί οι χιονάνθρωποι ή κολλημένοι), τις πλάθουμε δίνοντάς τους ένα κυλινδρικό σχήμα και τις προσθέτουμε στα σημεία που θέλουμε να βρίσκονται τα χέρια των χιονάνθρωπων...




15 Βήμα (προαιρετικό, άμα θέλουμε τους χιονάνθρωπους για στολίδια του δέντρου μας): Παίρνουμε τη μία άκρη από το σύρμα και με την πένσα τη γυρνάμε, ώστε να φτιάξουμε μία μικρή θηλιά και να περάσουμε, στη συνέχεια, το κλιπ για το στολίδι μας!
Εφόσον το κάνουμε αυτό, παίρνουμε την άλλη άκρη του σύρματος και την τοποθετούμε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΆ στο σημείο όπου θέλουμε να βρίσκεται η θηλιά μας, φροντίζοντας να εξέχει από τον κάθε χιονάνθρωπό μας ΜΌΝΟ η θηλιά που φτιάξαμε!


16 Βήμα: Για να στερεοποιηθεί το σχήμα των χιονάνθρωπων, απαραίτητο είναι να τους βάλουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 110C για 30 λεπτά περίπου!
ΠΡΟΣΟΧΉ, καθ'όλη την διάρκεια του ψησίματος, η πόρτα του φούρνου πρέπει να είναι λίγο ανοιχτή!



Έτοιμοι και οι χιονάααααανθρωποίιιι μας!
Ίσως σας κούρασα λίγο σήμερα, αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα με δικαίωσε :P

Αν σας άρεσε και το γκι στην εικόνα μαζί με τους χιονάνθρωπους, μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο, που σας δείχνει βήμα προς βήμα την κατασκευή του:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου