Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Μολύβι για κολιέ από...πολυμερικό πηλό

Τι πιο stylish από το να μπορούμε να φτιάχνουμε τα δικά μας κολιέ με πολυμερικό πηλό (κατά προτίμηση μάρκας fimo) κρεμώντας ένα μικρό χειροποίητο μολύβι ή μία μικρή τσάντα ή ένα φρούτο ή ό,τι άλλο μας αρέσει; 

Ας δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα μολύβι από πηλό βήμα προς βήμα, με 8 απλά βήματα...

Ενδεικτικά εγώ θα χρησιμοποιήσω κάποια συγκεκριμένα χρώματα! Εννοείται πως εσείς μπορείτε να βάλετε τα χρώματα της επιλογής σας!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
  • 1 συσκευασία fimo χρώματος ροζ
  • 1 συσκευασία fimo χρώματος μαύρου
  • 1 συσκευασία fimo χρώματος μπεζ
  • 1 συσκευασία fimo χρώματος ανοιχτό ροζ
  • 1 συσκευασία fimo χρώματος γκρι
  • 1 καρφίτσα ή 1 μικρό κομμάτι λεπτό σύρμα (προτιμότερο)
  • 1 πένσα
  • 1 μαχαίρι
  • ΚΑΛΉ ΔΙΆΘΕΣΗ

1 Βήμα: Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από όλα τα χρώματα που έχουμε (εκτός από το μαύρο)  και τους δίνουμε τα σχήματα της εικόνας:




2 Βήμα: Παίρνουμε την ροζ μπάλα και την πλάθουμε ώστε να πάρει ένα κυλινδρικό σχήμα. Έπειτα, με το μαχαίρι κόβουμε τις άκρες του κυλίνδρου ώστε να πάρουν μία επίπεδη μορφή!




3 Βήμα: Παίρνουμε την μπάλα με το ροζ ανοιχτό χρώμα, την πλάθουμε να πάρει το σχήμα της εικόνας και την ενώνουμε με μία από τις άκρες του ροζ κυλίνδρου που φτιάξαμε προηγουμένως:



4 Βήμα: Παίρνουμε την γκρι μπάλα και της δίνουμε μία επίπεδη μορφή ώστε να την τυλίξουμε γύρω από το ροζ κύλινδρο:





5 Βήμα: Παίρνουμε τη μπεζ μπάλα και της δίνουμε τη μορφή μιας πυραμίδας. Στη συνέχεια, με το μαχαίρι κόβουμε την κορυφή της πυραμίδας και ενώνουμε την υπόλοιπη πυραμίδα με την άλλη άκρη του ροζ κυλίνδρου, που είναι ακόμα κενή:



6 Βήμα: Τέλος, κόβουμε ένα πολύ μικρό κομμάτι από το μαύρο πηλό και του δίνουμε τη μορφή μιας μικρής πυραμίδας, ώστε να φτιάξουμε την μύτη του μολυβιού. Το ενώνουμε με την υπόλοιπη κατασκευή και... το μολύβι μας είναι έτοιμο!




7 Βήμα: Παίρνουμε την καρφίτσα και με την πένσα
γυρνάμε την μία άκρη της, ώστε να φτιάξουμε μία μικρή θηλιά και να περάσουμε, στη συνέχεια, το κορδόνι για το κολιέ μας!
Εφόσον το κάνουμε αυτό, παίρνουμε την άλλη άκρη της καρφίτσας και την τοποθετούμε προσεκτικά στο κεντρικό πίσω μέρος του μολυβιού (προσέξτε μην σας βγει έξω από το μολύβι η καρφίτσα) μέχρι να εξέχει από αυτό ΜΌΝΟ η θηλιά που φτιάξαμε!

8 Βήμα: Για να στερεοποιηθεί το σχήμα του μολυβιού μας, απαραίτητο είναι να το βάλουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 110C για 30 λεπτά περίπου!
ΠΡΟΣΟΧΉ, καθ'όλη την διάρκεια του ψησίματος, η πόρτα του φούρνου πρέπει να είναι λίγο ανοιχτή! 
Αυτό ήταν! Αφού το μολυβάκι μας ψηθεί, του παιρνάμε το κορδόνι από την θηλιά και το κολιέ μας είναι έτοιμο...

Το ίδιο σχέδιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε σκουλαρίκια ή καρφίτσα ή οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε εσείς!
Ορίστε και μία πολύ ωραία ιδέα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου