Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Οι καινούριες χριστουγεννιάτικες μπάλες μας!

Δεν ξέρω για εσάς, πάντως εγώ, κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, θέλω να ανανεώνω κάποια από τα παλιά μου στολίδια! Φέτος, λοιπόν, δεν θα αγοράσω τις έτοιμες μπάλες που πουλάνε σ' όλα τα μαγαζιά, αλλά θα φτιάξω τις δικές μου!!! Πολύχρωμες πρωτότυπες και πάντα οικονομικά φτιαγμένες, χριστουγεννιάτικες μπάλες! Ας δούμε σήμερα, πως μπορούμε να φτιάξουμε τις καινούριες μπάλες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, με χαρτί! Τα βήματά μας; Μόλις 7...


Τα υλικά μας:

  • 2 φύλλα χαρτιού Α4 σε 2 διαφορετικά χρώματα (εγώ θα χρησιμοποιήσω 1 φύλλο κόκκινου χρώματος και 1 φύλλο κίτρινου)
  • 1 κορδέλα (το πολύ 0,5m)
  • 1 υγρή κόλλα
  • 1 ψαλίδι
  • 1 κολλητική ταινία διπλής όψεως

Ας ξεκινήσουμε να κατασκευάζουμε τις μπάλες μας...

1 Βήμα: Παίρνουμε το Α4 φύλλο χρώματος κίτρινου και το κόβουμε όπως φαίνεται στην εικόνα, χωρίς τις κόκκινες λωρίδες (περίπου να έχει μήκος 9cm):





2 Βήμα: Παίρνουμε το κομμάτι χαρτιού που κόψαμε και απλώνουμε κατά μήκος όλο του χαρτιού, στη μέση, την κολλητική ταινία διπλής όψεως! Παράλληλα, κόβουμε με το ψαλίδι ένα μικρό κομμάτι από την κόκκινη κορδέλα, ώστε να κάνουμε τη θηλιά που θα κρεμαστεί η μπάλα μας! Παίρνουμε τη θηλιά και την κολλάμε στη μία άκρη της κολλητικής ταινίας του χαρτιού:


3 Βήμα: Ξεκινάμε από το σημείο που προσθέσαμε τη θηλιά στο προηγούμενο βήμα, και αρχίζουμε να τυλίγουμε το χαρτί:








4 Βήμα: Παίρνουμε το Α4 φύλλο χρώματος κόκκινου, το κόβουμε όπως φαίνεται στην εικόνα, φροντίζοντας να είναι πιο λεπτό από ότι ήταν το χαρτί που κόψαμε από το κίτρινο χρώμα! Έπειτα, παίρνουμε το κομμάτι χαρτιού που κόψαμε και απλώνουμε κατά μήκος όλο του χαρτιού, στη μέση, την κολλητική ταινία διπλής όψεως:




5 Βήμα: Παίρνουμε τον κίτρινο κύλινδρο που φτιάξαμε στο 3 Βήμα και αρχίζουμε να τυλίγουμε γύρω από αυτό το κόκκινο χαρτί, 1cm από το σημείο που είναι τυλιγμένη η άκρη του κίτρινου χαρτιού:






6 Βήμα: Επαναλαμβάνουμε το 1 Βήμα μέχρι και αυτό το βήμα, μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο εξωτερικό επίπεδο της μπάλας (από εμάς εξαρτάται στο ποιο επίπεδο θα σταματήσουμε, ανάλογα με το σχέδιο που θέλουμε να δώσουμε στη μπάλα μας):






7 Βήμα: Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από την κόκκινη κορδέλα ώστε να κάνουμε το τελικό σχέδιο στη μπάλα μας, και ορίστε το δημιούργημά μας:







Εύκολο, γρήγορο και απλό... Τι λέτε; Πάμε να κάνουμε και άλλες και άλλες και άααλλες μπάλες; =]

Για να γίνουν πιο φανταχτερές και ιδιαίτερες οι μπάλες σας, μπορείτε να τις στολίσετε είτε ζωγραφίζοντας τες με μαρκαδόρους ή με χρυσόσκονες υγρής μορφής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου