Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Τη Longchamp τσάντα μας και φύυυγαμε!

Με το που αντίκρισα αυτή την κατασκευή μου ήταν αδύνατο να μην μπω στον πειρασμό να την φτιάξω και εγώ και να σας την παρουσιάσω...
Μία τσάντα Longchamp που προορίζεται για κολιέ, αποκλειστικά φτιαγμένη από πολυμερικό πηλό... Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε! Όλοι θα σας ρωτούν από που την αγοράσατε και εσείς (με υπερηφάνεια πάντα) θα τους απαντάτε ότι την φτιάξατε ΜΌΝΟΙ σας... =]


Τα οικονομικά, πάντα, υλικά μας:
  • 1 συσκευασία fimo χρώματος καφέ
  • 1 συσκευασία fimo χρώματος μαύρου
  • 1 συσκευασία fimo χρώματος κίτρινου
  • 1 οδοντογλυφίδα
  • 1 μαχαίρι / χαρτοκόπτη
  • και δεν ξεχνάμε... την πολύ πολύ καλή μας διάθεση!

Γιααα να δούμε τι θα δούμε...

1 Βήμα: Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από τον καφέ πηλό και το πλάθουμε δίνοντάς του το σχήμα που βλέπετε στην εικόνα: 








2 Βήμα: Παίρνουμε το μαχαίρι και κόβουμε 2 όμοια κομμάτια από το σχήμα που μόλις φτιάξαμε και άλλα 2 πολύ πιο μικρά κομμάτια σε σχήμα πυραμίδας, όπως φαίνονται στην εικόνα:





3 Βήμα: Κόβουμε άλλο ένα μικρό κομμάτι από τον καφέ πηλό και το πλάθουμε δίνοντάς του τη μορφή ενός επίπεδου κύκλου!
Στη συνέχεια, παίρνουμε τον επίπεδο κύκλο και με ένα μαχαίρι τον κόβουμε στη μέση:












4 Βήμα: Έπειτα, κόβουμε ένα κομμάτι από το μαύρο πηλό (αυτό το κομμάτι θα αποτελεί και το βασικό μέρος της τσάντας) και το πλάθουμε ώστε να πάρει την ακόλουθη μορφή:







5 Βήμα: Παίρνουμε το μαχαίρι και κόβουμε το μαύρο σχήμα για να πάρει το σχήμα ενός τραπεζίου! 






6 Βήμα: Πατάμε απαλά με το χέρι μας τις άκρες του τραπεζίου για να μην είναι πολύ μυτερές και ,μετά, προσθέτουμε το ημικύκλιο που φτιάξαμε στο 3 Βήμα στη μία πλευρά της μαύρης βάσης που έχουμε φτιάξει!












7 Βήμα: Προσθέτουμε στη μαύρη βάση τα 2 καφέ μπαστουνάκια (να και τα λουράκια της τσάντας μας) και τις 2 πολύ μικρές πυραμίδες (να και η αρχή και το τέλος του φερμουάρ) που φτιάξαμε στο 2 Βήμα:




8 Βήμα: Κόβουμε ένα πολύ μικρό κομμάτι από τον κίτρινο πηλό, το κάνουμε ένα μπαλάκι και το προσθέτουμε στη μαύρη βάση:






9 Βήμα: Φτιάχνουμε μία πολύ μικρή λωρίδα από τον κίτρινο πηλό και την προσθέτουμε προσεκτικά με την οδοντογλυφίδα στη τσάντα:










10 Βήμα: Για να ολοκληρώσουμε το σχέδιο της τσάντας, φτιάχνουμε άλλο ένα πολύ μικρό μπαλάκι από τον κίτρινο πηλό και το προσθέτουμε με την οδοντογλυφίδα κάτω από την λωρίδα που προσθέσαμε προηγουμένως, κάνοντας μία μικρή τρύπα στη μέση αυτής:










11 Βήμα (προαιρετικό): Μπορούμε άμα θέλουμε με την οδοντογλυφίδα να χαράξουμε πολύ προσεκτικά το όνομα της τσάντας! Θα σας πρότεινα όμως να το κάνετε μόνο αν είστε πολύ σίγουροι πως θα το πετύχετε, μην χαλάσει τσάμπα όλη η κατασκευή...


12 Βήμα: Για να στερεοποιηθεί το σχήμα της τσάντας μας, απαραίτητο είναι να τη βάλουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 110C για 30 λεπτά περίπου!
ΠΡΟΣΟΧΉ, καθ'όλη την διάρκεια του ψησίματος, η πόρτα του φούρνου πρέπει να είναι λίγο ανοιχτή!

Παιρνάμε και ένα κορδόνι / αλυσίδα / σπάγκο / ό,τι άλλο προτιμούμε, από τα χερούλια της τσάντας, και έτοιμη η Longchamp τσάντα μας για κρέμασμα! Εύκολο δεν ήταν;

Μπορείτε τις λεπτομέρειες που κάναμε με τον κίτρινο πηλό, άμα θέλετε, να τις περάσετε με ένα χρυσό βερνίκι ειδικό για πηλούς fimo ή πολύ πιο απλά με μία χρυσόσκονη σε υγρή μορφή με χρώμα κίτρινο ή χρυσαφί:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου