Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Δερμάτινο σκοινί + Κλωστές = Το βραχιόλι μου!

Δεν ξέρω για εσάς, πάντως εγώ βαριέμαι πολύ εύκολα τα βραχιόλια μου και θέλω συνέχεια να τα ανανεώνω! Γιατί, λοιπόν, να κάνω "πλούσια" τα μαγαζιά που πουλάνε τέτοιου είδους κοσμήματα και να μην φτιάχνω από το "0" τα δικά μου βραχιόλια;
Θα σας δείξω σήμερα κάτι πολύ απλό και αξιοζήλευτο, κάτι που μπορείτε να φτιάξετε και να το φοράτε συνέχεια...

Τα υλικά μας:
  • 1m δερμάτινου σκοινιού (για να φτιάξετε 2-3 βραχιόλια)
  • χοντρές (προτιμότερο) ή λεπτές κλωστές ραπτικής ή κέρινες κλωστές, σε 3 διαφορετικά χρώματα
  • 1 κόλλα σε υγρή μορφή
  • 1 βελόνα ραπτικής
  • 1 ψαλίδι
  • μονωτική ταινία / σελοτέιπ / το "κλασικό" ντοσιέ A4 που κρατάμε σημειώσεις (για εμάς τους φοιτητές :P) 

1 Βήμα: Στερεώνουμε σε μία σκληρή επιφάνεια (π.χ. σε ένα τραπέζι μας, τι πιο απλό) με την μονωτική ταινία ή το σελοτέιπ την μία άκρη του δερμάτινου σκοινιού (ή το πιάνουμε στο ντοσιέ μας, εκεί απ' όπου κρατιούνται τα χαρτιά μας). Έπειτα, βάζουμε λίγη κόλλα πάνω στο σκοινί μας, όπως φαίνεται στην εικόνα:




2 Βήμα: Διαλέγουμε ένα από τα χρώματα των χοντρών κλωστών (ή των κέρινων κλωστών) που έχουμε, παίρνουμε τη μία άκρη της κλωστής και στη συνέχεια αρχίζουμε να την τυλίγουμε γύρω γύρω από το δερμάτινο σκοινί, ξεκινώντας από το σημείο όπου έχουμε βάλει την κόλλα. Το πόσο θα τυλίξετε την κλωστή για να φαίνεται το συγκεκριμένο χρώμα στο βραχιόλι σας εξαρτάται από εσάς!
Στο τέλος της κλωστής αυτού του χρώματος, φροντίζουμε να αφήσουμε μία μικρή άκρη ατύλιχτη, ώστε να περάσουμε από πάνω της το επόμενο χρώμα...
ΠΡΟΣΟΧΉ αν έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε λεπτές κλωστές ραπτικής, θα πρέπει από το ίδιο χρώμα κλωστής να κόψετε πολλά ίδια κομμάτια και στις άκρες όλων των κομματιών να κάνετε έναν κόμπο ώστε να γίνουν όλα τα κομμάτια σαν μία κλωστή! Τη συνέχεια μόλις σας την είπα παραπάνω ;)

3 Βήμα: Την ίδια ακριβώς διαδικασία, όπως σας την περιέγραψα στο προηγούμενο βήμα, ακολουθούμε και για τα άλλα 2 χρώματα κλωστών που έχουμε! (Ενδεικτικά εγώ διάλεξα 3 χρώματα, εσείς μπορείτε να βάκετε όοσα θέλετε) Φυσικά, μπορούμε να βάζουμε το ίδιο χρώμα πολλές φορές, ανάλογα με το σχέδιο που θέλουμε να έχει το βραχιόλι μας... Φροντίζουμε να τυλίξουμε τις κλωστές στο σκοινί μας περίπου μέχρι τους 3 πόντους κατά μήκους αυτού και μετά σταματάμε! Κάτι έχει να μας πει το επόμενο βήμα...
ΠΡΟΣΟΧΉ μην ξεχνάτε σε κάθε χρώμα να βάζετε από λίγη κόλλα!


4 Βήμα: Εφόσον έχουμε καλύψει το σκοινί μας μέχρι τους 3 πόντους, παιρνάμε το τελευταίο χρώμα κλωστής που υπάρχει στο σκοινί από τη βελόνα, την οποία παιρνάμε προσεκτικά μέχρι το άλλο άκρο του σκοινιού (εκεί απ' όπου δηλαδή ξεκινήσαμε με την μωβ κλωστή) !






5 Βήμα: Παίρνουμε την αρχή του σκοινιού (εκεί απ' όπου δηλαδή ξεκινήσαμε με την μωβ κλωστή) και κάνουμε ένα κόμπο όπως φαίνεται στην εικόνα:
Προφανώς, το κομμάτι του σκοινιού που θα περισσεύει πλέον από τον κόμπο το κόβουμε με το ψαλίδι!




6 Βήμα: Ξαναπάμε στο 1 Βήμα και εφαρμόζουμε όλα τα βήματα για το μέρος του σκοινιού πέρα από τον κόμπο που κάναμε προηγουμένως, φροντίζοντας αυτό να συμπληρώνει το μέρος του σκοινιού που καλύψαμε με κλωστές σε όλα τα παραπάνω βήματα !
Επειδή, όμως μία εικόνα ισούται με 1000 λέξεις, για να δούμε τι εννοεί ο ποιητής :P 




7 Βήμα: Αφού ακολουθήσουμε όλα τα βήματα και έχουμε φτάσει (επιτυχώς) στο 5 Βήμα κάνουμε ένα τελικό κόμπο ώστε να κλείσει το βραχιόλι μας! Κόβουμε και πάλι το κομμάτι του σκοινιού που περισσεύει από αυτόν. 
Με τους κόμπους που έχουμε κάνει, το μέγεθος του βραχιολιού μπορεί να αυξομειώνεται, οπότε είμαστε έτοιμοι για να το δοκιμάααασουμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου