Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Στολίδια, στολίδια, στολίδια!

Έφτασε και η τελευταία μέρα που θα σας δείξω πως να φτιάξετε τα δικά σας χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, από το 0, εύκολα και οικονομικά!
Σας είπα αρκετές ιδέες μέχρι τώρα, οπότε βάλτε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας και μπορείτε να κάνετε θααύματα! Σήμερα, για να ολοκληρώσουμε την κατηγορία "Χριστουγεννιάτικα", θα δούμε πως με λίγα κομμάτια χαρτιού και κορδέλας, μπορούμε να φτιάξουμε και άλλα και άλλα και άλλα εντυπωσιακά στολίδιαα! Τα βήματά μας, όπως πάντα λίγα και καλά...

Για να ξεκινήσουμε, λοιπόν...

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 2 φύλλα μονόχρωμου ή / και πολύχρωμου χαρτιού (όσο πιο παχύ γίνεται)
  • 0,5m (το πολύ) κορδέλα
  • 1 ψαλίδι
  • 1 στυλό / 1 μολύβι / 1 συσκευή που κάνουμε τρύπες στα χαρτιά
  • 1 χάντρα (προαιρετικό)

1 Βήμα: Κόβουμε 2 λωρίδες πάχους 2cm από το κάθε φύλλο, τις οποίες στη συνέχεια κόβουμε στη μέση. Δηλαδή, στο σύνολο, πρέπει να έχουμε 8 λωρίδες! 
(Το πάχος και το πλήθος των λωρίδων είναι ενδεικτικό! Μπορείτε να τα προσαρμόσετε ανάλογα με το τι σχέδιο θέλετε να δώσετε το στολίδι σας...)


2 Βήμα: Παίρνουμε τις 8 λωρίδες που έχουμε και τις βάζουμε εναλλάξ τη μία πάνω από την άλλη, σχηματίζοντας μία παχιά λωρίδα! Στη συνέχεια, κάνουμε με το στυλό / το μολύβι / τη συσκευή που κάνουμε τρύπες στα χαρτιά, μία τρύπα στη μία άκρη της παχιάς λωρίδας και άλλη μία τρύπα στην άλλη άκρη της λωρίδας. Παίρνουμε την κορδέλα, την τσακίζουμε στη μέση, την θηλιά που έχει σχηματιστεί την παιρνάμε από την μία τρύπα για να μπορούμε να κρεμάσουμε το στολίδι μας και κάνουμε ένα κόμπο για να σταθεροποιηθεί η θηλιά μας!
Μικρό Tip: Μπορείτε άμα θέλετε, μεταξύ του κόμπου και της παχιάς λωρίδας, να προσθέσετε για ομορφιά στο στολίδι σας, μία χάντρα:












 3 Βήμα: Παίρνουμε την υπόλοιπη κορδέλα, την περνάμε στην άλλη τρύπα της παχιάς λωρίδας, και κάνουμε ένα κόμπο με τις άκρες της κορδέλας:
Μικρό Tip: Μπορείτε άμα θέλετε, και σε αυτό το βήμα, μεταξύ του κόμπου και της παχιάς λωρίδας, να προσθέσετε για ομορφιά στο στολίδι σας, μία χάντρα!


 4 Βήμα: Παίρνουμε την παχιά λωρίδα, και ανοίγουμε τις 8 λωρίδες από τις οποίες αποτελείται, ώστε να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη σφαίρα:




Ω ναι, και είμαστε έεεετοιμοι! Πάμε να κρεμάσουμε την καινούρια μπάλα στο δέντρο μας...


Και κάαατι ακόμη! Μιας και είναι το τελευταίο post για τα "Χριστουγεννιάτικα", για να πάρετε κάποιες τελευταίες ιδέες για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα:


και να κατεβάσετε το δωρεάν e-Book (πατώντας εκεί που σας δείχνω στην εικόνα, με το μωβ βέλος):


Ιδεές έχετε, φαντασία και καλή διάθεση ΠΆΝΤΑ έχετε, οπότε
  Καλές Κατασκευέεεεεες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου