Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Μεταμφιέζοντας τα βραχιόλια μας...

Είμαι σίγουρη πως όλοι έχουμε κάπου ξεχασμένα και καταχωνιασμένα κάποια πολύ απλά βραχιόλια είτε με ξύλινο είτε με πλαστικό σκελετό! Γιατί ξεχασμένα; Διότι τα φορέσαμε 1 φορά, τα φορέσαμε 2 φορές, τα φορέσαμε 3 κλπ, και μετά από ένα σημείο, όπως είναι λογικό τα βαρεθήκαμε... Γιατί, όμως, να πάρουμε καινούρια και να μην αξιοποιήσουμε αυτά που έχουμε ήδη;


 Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να τα μεταμφιέσουμε και να τα ξαναφορέσουμε!
Πώς; Υπάρχουν πολλοί τρόποι...


Για να δούμε τον 1 τρόπο... Βρήκα μία πολύ απλή και γρήγορη κατασκευή... Θα φτιάξουμε τα βραχιόλια μας καλύπτοντάς τα με... δέρμα; δαντέλα; ύφασμα; ή κορδέλα;

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 1 βραχιόλι ξύλινο ή πλαστικό
  • 0,5m δέρματος / δαντέλας / υφάσματος / κορδέλας ό,τι πάχους θέλουμε (το ιδανικό είναι 1-2 πόντους)
  • 1 ψαλίδι
  • 1 υγρή κόλλα

1 Βήμα: Παίρνουμε το "γυμνό" βραχιόλι μας και τη μία άκρη από το δέρμα / δαντέλα / ύφασμα / κορδέλα / ό,τι άλλο έχουμε επιλέξει και τη κολλάμε από τη μέσα πλευρά του βραχιολιού, όπως φαίνεται στην εικόνα:






2 Βήμα: Αρχίζουμε να παιρνάμε το δέρμα γύρω από το βραχιόλι μέχρις ότου να το καλύψουμε όλο, φροντίζοντας κάθε φορά να προσθέτουμε κόλλα από τη μέσα πλευρά του βραχιολιού. Όταν καλυφτεί όλο το βραχιόλι, κόβουμε το δέρμα που περισσεύει και φροντίζουμε να κολλήσουμε ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ την άκρη του από τη μέσα πλευρά του βραχιολιού.
Έτοιμο το καινούριο δερμάτινο βραχιόλι μας...

Όσοι θέλουμε, συνεχίζουμε και στα παρακάτω βήματα, για να κάνουμε το βραχιόλι μας πιο ιδιαίτερο... (στα επόμενα βήματα θα υποθέσουμε πως το βραχιόλι το καλύψαμε εξ΄αρχής με απλή κορδέλα)

Βήμα: Εφόσον καλύψουμε όλο το βραχιόλι, παίρνουμε ένα κομμάτι από τη δαντέλα που έχουμε και φροντίζουμε να κόψουμε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΆ με το ψαλίδι όλες τις σκληρές άκρες που έχει:













Βήμα: Παίρνουμε τη δαντέλα, κολλάμε τη μία άκρη της στη μέσα πλευρά του βραχιολιού και αρχίζουμε να τυλίγουμε το βραχιόλι μας, μέχρι να καλυφτεί όλο, φροντίζοντας, και εδώ, κάθε φορά που παιρνάμε τη δαντέλα από τη μέσα πλευρά του βραχιολιού, να προσθέτουμε λίγη κόλλα:













Αυτό ήταν! Αλλάξαμε το παλιό μας βραχιόλι, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, όπως σας υποσχέθηκα!


Πάμε στον 2 τρόπο τώρα... Κάτι πιο πρωτότυπο... Μπορούμε να καλύψουμε το βραχιόλι μας με αποκόμματα από εφημερίδες, περιοδικά, ζωγραφιές κλπ. Το πως, όπως το φαντάζεστε, πολύ απλό...

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 1 βραχιόλι ξύλινο ή πλαστικό
  • διάφορα φύλλα χαρτιών που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε
  • ψαλίδι / χαρτοκόπτη / χάρακα
  • 1 κόλλα
  • 1 συσκευασία κόλλας "paper mod podge" (προαιρετικό)

Βήμα: Παίρνουμε τα φύλλα χαρτιών που έχουμε διαλέξει και κόβουμε συνολικά με το ψαλίδι / χαρτοκόπτη / χάρακα, περίπου 20 λωρίδες πάχους 2 πόντων η κάθε μία:





Βήμα: Παίρνουμε μία μία τις λωρίδες που φτιάξαμε, τις παιρνάμε με κόλλα από τη μία πλευρά και τις κολλάμε τυλίγοντάς τες γύρω από το βραχιόλι! Φυσικά, αν περισσεύει κάποιο κομμάτι από τη λωρίδα, το κόβουμε με το ψαλίδι! Παράλληλα, φροντίζουμε να μην αφήνουμε τις φυσαλίδες αέρα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του κολλήματος.
Μικρό tip: Για να μην γεμίζετε παντού τον τόπο με κόλλα, μπορείτε να πάρετε ένα παλιό περιοδικό, να τοποθετήσετε τις λωρίδες σε μία από τις σελίδες του και να τις παιρνάτε με την κόλλα! Όταν η σελίδα γεμίσει με κόλλα, θα την γυρνάτε και θα συνεχίζετε στην επόμενη σελίδα.












Βήμα: Συνεχίζουμε να παιρνάμε τις λωρίδες στο βραχιόλι, μέχρι να το καλύψουμε όλο! Όταν όλο το βραχιόλι καλυφτεί, κόβουμε μία τελευταία λωρίδα ώστε να την κολλήσουμε στο μέσα μέρος του βραχιολιού! Τέλος, παίρνουμε το  "paper mod podge" και το παιρνάμε γύρω γύρω στο βραχιόλι μας 3-4 φορές, ώστε να μην φθαρούν τα χαρτιά που έχουμε κολλήσει!
Και; Το βραχιόλι μας είναι έεεεεετοιμο...













Ας δούμε και τον 3 τρόπο και μετά ας αφήσουμε τη φαντασία μας να πιάσει δουλειά... 
Βραχιόλια που μπορούμε να τα καλύψουμε με πολυμερικό πηλό!  Αφιερώστε μόλις λίγα λεπτά για να δείτε το βίντεο και μετά αποφασίζετε τι να πρωτοφτιάξετε από όλα αυτά που σας έδειξα σήμερα...
Για να δούμε λοιπόν...


Πέρα από αυτούς τους 3 τρόπους, μπορείτε να ντύσετε τα βραχιόλια σας είτε με κλωστές είτε να τα βάψετε! Εξίσου εντυπωσιακές επιλογές όπως όλα τα παραπάνω...
Για να σας δώσω μερικές ιδέες...













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου