Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

"Αστέρι" το στολίδι μας!

Στο προηγούμενο post σας έδειξα πως μπορείτε να φτιάξετε χάρτινες χριστουγεννιάτικες μπάλες! Θέλουμε, όμως, και άλλα στολίδια για το δέντρο μας νομίζω... Ε, να μην σας δείξω σήμερα, πως μπορείτε να φτιάξετε αστέρια στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας; Για να δούμε πως...

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 1 μικρή μπάλα από φελιζόλ
  • 20 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια (μπορείτε να τα βρείτε στα super-markets)
  • 1 συσκευασία σπρέι, χρώματος της επιλογής σας
  • 1 μικρό κομμάτι κορδέλας (για να κρεμάσουμε το αστέρι)
  • 1 κόλλα σε μορφή σπρέι
  • 1 κουτί χρυσόσκονη

Μπορεί αυτή τη φορά, να χρειαστούμε λίγο πιο ιδιαίτερα υλικά, αλλά τα περισσότερα από αυτά θα μας μείνουν για να κάνουμε και άλλα αστέρια! Μόνο ένα τι να μας κάνει; :P 
Τα λίγα και καλά μας βήματα, τώρα...

1 Βήμα: Παίρνουμε όλα τα ξύλινα καλαμάκια που έχουμε και τα κόβουμε σε 2 ή 3 κομμάτια, ασύμμετρα ή συμμετρικά, ανάλογα με το τι σχήμα θέλουμε να έχει το αστέρι μας! Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ένα τα μικρότερα ξυλάκια που κόψαμε και τα "καρφώνουμε" στη μπάλα από φελιζόλ:
Μικρό tip: Άμα θέλετε το αστέρι σας να έχει πιο ομοιόμορφο και συμμετρικό σχήμα, φροντίστε να τοποθετήσετε το ένα ξυλάκι αντικριστά από το άλλο!

2 Βήμα: Παίρνουμε το σπρέι και ψεκάζουμε το αστέρι, για να αποκτήσει ένα ενιαίο χρώμα:







3 Βήμα: Για να του δώσουμε μία πιο αστραφτερή όψη, το ψεκάζουμε προσεκτικά παντού με μία κόλλα σε μορφή σπρέι και μετά προσθέτουμε χρυσόσκονη σε μορφή σκόνης! Το αφήνουμε λίγη ώρα για να στεγνώσει και το τινάζουμε ελαφρώς για να φύγουν τα υπολείμματα της χρυσόσκονης:


4 Βήμα: Παίρνουμε το αστέρι, και σε ένα από τα ξυλάκια του, κάνουμε μία θηλιά με την κορδέλα, δένοντας σφιχτά τις 2 άκρες της με ένα κόμπο στο ξυλάκι, και έεεεετοιμο για κρέμασμα το αστέρι μας στο χριστουγεννιάτικο δέντρο (ή όπου αλλού θέλετε να το κρεμάσετε φυσικά):
- Μπορείτε αντί να φτιάξετε μία απλή θηλιά από κορδέλα στο αστέρι, για να είναι πιο σταθερή και σίγουρη η θηλιά σας, να προσθέσετε μία συρμάτινη θηλιά στη μπάλα από φελιζόλ και μετά μέσα από αυτή τη θηλιά να περάσετε την κορδέλα! 
Για να δημιουργήσετε τη συρμάτινη θηλιά μπορείτε να δείτε εδώ, απλά εφαρμόζοντας το 1 Βήμα! 

- Με το σπρέι που σας έχει μείνει, ααν έχετε κάποιο κουκουνάρι (και αν δεν έχετε να βρείτε, γιατί είναι πολύ ωραίο σαν στολίδι αυτό που θα σας δείξω :P), το ψεκάζετε, του βάζετε μία κορδέλα καιι...το κρεμάτε είτε όπως φαίνεται στην εικόνα είτε σαν απλό στολίδι στο δέντρο σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου