Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Χάρτινα Χριστουγεννιάτικα Δεντράκια!

Επιτέεεεελους, και πάλι έρχονται τα Χριστούγεννα! Μία από τις πιο αγαπημένες γιορτές όλων μας! Είμαι σίγουρη, πως όπως και εγώ, θέλετε και εσείς, το σπίτι σας καθ' όλη τη διάρκεια των γιορτών να είναι γεμάτο με φανταχτερά και πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια... Σήμερα, λοιπόν, θα σας δείξω πως να φτιάξετε εύκολα και οικονομικά, με υλικά που κάλλιστα μπορεί να έχετε όλοι στο σπίτι σας, ένα μικρό χάρτινο χριστουγεννιάτικο δέντρο...


Ας αρχίσουμε την κατασκευή μας...

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 1 βιβλίο, το λιγότερο 60 σελίδων
  • 1 χαρτοκόπτη
  • 1 υγρή / στερεή κόλλα
  • 1 κουτί χρυσόσκονης σε σκόνη (προαιρετικό)
  • 1 συσκευασία χρυσόσκονης σε υγρή μορφή (προαιρετικό)

Σίγουρα, θα έχετε κάποιο άχρηστο βιβλίο στη βιβλιοθήκη σας για να το πάρετε και να ακολουθήσετε ένα - ένα τα παρακάτω βήματα μαζί μου, για να φτιάξουμε το μικρό μας χριστουγεννιάτικο δέντρο...
Για να φτιάξουμε ένα ολόκληρο δέντρο θα χρειαστούμε γύρω στις 60 σελίδες, οπότε μην χαραμίσετε κανένα τεράστιο βιβλίο :P

Βήμα: Παίρνουμε το βιβλίο, αφαιρούμε το εξώφυλλό του και κόβουμε με τον χαρτοκόπτη τις 30 πρώτες σελίδες του βιβλίου:









Βήμα: Κόβουμε από το βιβλίο άλλο ένα σετ των 30 σελίδων, έχοντας πλέον δηλαδή 2 πακέτα των 30 σελίδων, όπως φαίνονται στην εικόνα:



Βήμα: Παίρνουμε την 1η σελίδα από το ένα σετ των 30 σελίδων που έχουμε, και την τσακίζουμε όπως φαίνεται στην εικόνα:











Βήμα: Την ίδια σελίδα, την τσακίζουμε και πάλι όπως φαίνεται στην εικόνα (σκεφτείτε σαν να φτιάχνετε μία σαΐτα) :













Βήμα: Την άκρη που περισσεύει από τη σελίδα του βιβλίου που μόλις τσακίσαμε, την γυρνάμε όπως φαίνεται στο κάτω μέρος της εικόνας, για να μην εξέχει: 






Βήμα: Ακολουθούμε τα 3 - 5 Βήματα για όλες τις υπόλοιπες σελίδες του πακέτου των 30 σελίδων που έχουμε ξεκινήσει να χρησιμοποιούμε.

Βήμα: Παίρνουμε το άλλο σετ των 30 σελίδων που έχουμε κόψει από το βιβλίο μας και αρχίζουμε να τσακίζουμε μία μία τις σελίδες, από την αρχή, με την αντίθετη, όμως, φορά απ' ότι τις τσακίζαμε πριν:







Βήμα (προαιρετικό, αλλά σας το συνιστώ για να γίνει πιο εντυπωσιακό το δέντρο σας): Κρατάμε πατημένες τις τσακισμένες σελίδες του ενός σετ σελίδων και βάζουμε κόλλα στις άκρες τους. Στη συνέχεια, "βουτάμε" το σημείο που έχουμε βάλει την κόλλα μέσα σε χρυσόσκονη (σε μορφή σκόνης). 
ΠΡΟΣΟΧΉ όταν προσθέσετε τη χρυσόσκονη με κάποιο λεπτό αντικείμενο (π.χ. ένα στυλό) να ξεκολλήσετε τις σελίδες μεταξύ τους, άμα έχουν κολλήσει!
Μικρό tip: Άμα δεν θέλετε να μπλεχτείτε με κόλλες και χρυσόσκονες, μπορείτε απλά, να περάσετε τις άκρες των σελίδων (εκεί δηλαδή που θα βάζαμε την κόλλα) κατευθείαν με κάποια χρυσόσκονη υγρής μορφής.












Βήμα: Εφαρμόζουμε το Βήμα και στο άλλο σετ τσακισμένων σελίδων που έχουμε.

10 Βήμα: Παίρνουμε τα 2 σετ σελίδων και βάζουμε κόλλα στην εξωτερική πλευρά της πρώτη τσακισμένης σελίδας και της τελευταίας σε κάθε σετ! Τα ενώνουμε και... 








Το δεντράκι μας είναι έτοιμο! Εντυπωσιασμέενοι; =]

- Εκτός από σελίδες βιβλίων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σελίδες από περιοδικά.
- Μπορείτε στην κορυφή του χάρτινου δέντρου σας να κολλήσετε ένα χάρτινο αστεράκι για κορυφή.
- Για να φαίνεται πιο εντυπωσιακό το δεντράκι σας, μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω σε μία βάση από κηροπήγια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου